Resultaat met woordenlijst ( 1 )


International Index of Erectile Function
De ernst van de erectiele dysfunctie wordt gewoonlijk gescoord aan de hand van de ‘International Index of Erectile Function questionaire (IIEF). Die bestaat uit verschillende te scoren domeinen zoals erectiele functie, functioneren van het orgasme, gemeenschap tevredenheid, seksueel verlangen en algemene tevredenheid. Aan de hand van het antwoord op vijf vragen betreffende de kwaliteit van de erectie tijdens seksuele activiteit wordt een index met maximale score van 25 opgesteld. Een score lager dan 21 wordt beschouwd als erectiele disfunctie.
IIEF
Aantal resultaten : 1 artikel(s) - 1 bondige bespreking(en)


Deze methodologisch correct uitgevoerde systematische review met meta-analyse van 63 RCT’s van gemiddeld matige methodologische kwaliteit, die het effect onderzocht van fosfodiësterase type 5-remmers versus placebo bij personen met erectiele dysfunctie kon een kleine tot matige placeborespons aantonen. Op basis van de resultaten van een subgroepanalyse komen psychologische factoren het meest naar voren als mogelijke oorzaak van een (werkelijk) placebo-effect. Nieuwe studies met een controlegroep zonder behandeling zijn echter noodzakelijk om dit verder te onderzoeken.

Veranderen van leefstijl verbetert erectiele functie bij obese mannen

Avonts D.

Minerva 2005 Vol 4 nummer 4 pagina 59 - 61


Uit deze studie blijkt dat bij één op drie obese mannen met erectiestoornissen die jonger zijn dan 50 jaar en geen co-morbiditeit hebben, langdurige intensieve en persoonlijke begeleiding om te komen tot een gezondere levenswijze (met name gewichtsverlies en meer lichaamsbeweging) de potentie volledig kan herstellen. De invloed van andere potentiebevorderende factoren, zoals rookstop, zijn in deze studie echter niet onderzocht.