Resultaat met woordenlijst ( 3 )


Investigator’s Global Assessment scale
Met deze schaal bepalen de onderzoekers de ernst van huidaandoeningen. In geval van atopische dermatitis varieert ze van 0=geen inflammatie, 1=nauwelijks merkbaar erytheem en nauwelijks voelbare papels, 2=mild erytheem en milde papels, niet nattend en korstenvrij tot 3, 4, en 5=zeer ernstig erytheem met papels, nattend en met korsten. In geval van rosacea varieert ze van 0=geen symptomen tot 4=meer dan 20 papels, pustels of nodules. De ernst van psoriasis gaat van zeer ernstig (4) tot volledig verdwenen (0).
IGA
Aantal resultaten : 3 artikel(s) - 0 bondige bespreking(en)

Topische behandelingen voor psoriasis van de hoofdhuid

Lambert J.

Minerva 2016 Vol 15 nummer 10 pagina 254 - 257


Deze goed uitgevoerde systematische review en meta-analyse toont aan dat het gebruik van (zeer) sterk werkzame corticosteroïden effectiever en veiliger is dan vitamine D-analogen voor de topische behandeling van psoriasis van de hoofdhuid. Een combinatie van corticosteroïden en vitamine D-analogen heeft geen duidelijke klinisch relevante meerwaarde. Voor andere topische behandelingen bestaat er weinig evidentie. Goed opgezette studies op lange termijn zijn nodig om het effect op hervalpreventie en levenskwaliteit en de veiligheid van corticosteroïden met verschillende sterktes in combinatie met verschillende types vehikels te onderzoeken.

Hoe rosacea behandelen?

Poelman T.

Minerva 2015 Vol 14 nummer 10 pagina 126 - 127


Deze correct uitgevoerde systematische review en meta-analyse toont aan dat het effect van zowel topische als systemische middelen voor de behandeling van rosacea nog onvoldoende onderzocht is. Voor de topische behandelingen is het effect op de ernst van rosacea aangetoond.

Op basis van deze pragmatische open-label gerandomiseerde klinische studie kunnen we besluiten dat topisch pimecrolimus even veilig en werkzaam is als zwakke tot matig werkzame topische corticosteroïden bij zuigelingen, peuters en kleuters met milde tot matige atopische dermatitis.