Resultaat met woordenlijst ( 0 )


Healthy Eating Index-2015
De Healthy Eating Index-2015 (HEI-2015) kwantificeert de algemene kwaliteit van een dieet volgens de Dietary Guidelines for Americans 2015-2020. Hij bestaat uit dertien componenten: negen componenten voor een evenwichtige voeding (fruit, groenten, peulvruchten, volkoren granen, zuivelproducten, gevarieerde eiwitten, vetzuren, enz.) en vier componenten voor matige consumptie (toegevoegde suikers, verzadigde vetten, natrium, lege calorieën). Elk onderdeel is 5 of 10 punten waard; de maximale score van 100 geeft de optimale naleving weer. De scores, berekend op basis van voedingsdagboeken of bevolkingsonderzoeken, worden gebruikt om individuen, menu's of programma's te vergelijken en als leidraad voor voedingsonderzoek, monitoring en volksgezondheidsbeleid.
Aantal resultaten : 0 artikel(s) - 1 bondige bespreking(en)


Deze cohortstudie met 390 124 Amerikaanse volwassenen zonder kanker en zonder voorgeschiedenis van belangrijke chronische aandoeningen vond geen bewijs voor een hogere levensverwachting bij gezonde volwassenen die regelmatig multivitaminen gebruiken. We kunnen niet uitsluiten dat het dagelijks gebruik van multivitaminen mogelijk wel geassocieerd is met andere gezondheidsuitkomsten die gerelateerd zijn aan veroudering. Voordat we definitieve conclusies kunnen trekken, moeten deze resultaten bevestigd worden in andere cohorten en contexten. Daarna kan men nieuwe studies overwegen die de impact van een levenslange inname van multivitaminen onderzoeken, alsook het potentiële effect in populaties met een specifieke comorbiditeit die mogelijk baat hebben bij suppletie.