Je bent jong en zoekt roem met je pen? Dat kan.
Je duidt internationale literatuur voor Minerva.
Je krijgt steun van een ervaren redactie, en zie, wie schrijft, die blijft.
Contacteer ons
Previous
Next
FR
Toggle navigation
Home
Zoek
Duidingen
Podcast
Woordenlijst
Auteurs
Methodologie
Synthese
Archief
Over Minerva
Contact
Partners
Resultaat op trefwoord : 'rood vlees'
Aantal resultaten : 0 artikel(s) - 1 bondige bespreking(en) - 0 Synthese(s)
Aanvinken om te exporteren
Referenties alleen
Referenties en besluiten
Verhoogt de inname van (bewerkt) rood vlees het risico van coronaire hartziekte?
Verbeyst L.
Minerva 15 10 2021
Deze correct uitgevoerde prospectieve cohortstudie die gebruikmaakt van cumulatieve gegevens uit herhaalde vragenlijsten over een periode van 30 jaar, toont aan dat de consumptie van zowel bewerkt als onbewerkt rood vlees gecorreleerd is met een hoger risico van coronaire hartziekte en fatale coronaire hartziekte. De studie suggereert ook dat de vervanging van rood vlees door noten, peulvruchten, soja, een combinatie van plantaardige voedingsbronnen, zuivelproducten en volle granen het risico van coronaire hartziekte kan verkleinen.